Rozšír, obohať svoje vedomosti z oblasti výživy a pohybu...

ZAPEKANÝ BAKLAŽÁN S NIVOVÝM SYROM

ZAPEKANÝ BAKLAŽÁN S NIVOVÝM SYROM

ZAPEKANÝ BAKLAŽÁN S NIVOVÝM SYROM

Postup prípravy:

Baklažán nakrájame, osolíme, necháme 20 min. “vypotiť”, nadbytočnú vodu zlejeme, pridáme soľ, poukladáme do skla na formu /plech, posypať niva syrom a krájaným cesnakom, poliať sladkou 40% šľahačkou, v ktorej je rozšľahané vajíčko. 20 minút zapečieme a potom na vrch pridáme bylinky. Nakrájame na trojuholníky alebo iné tvary.

Ďalšie ingrediencie:

koreniny podľa chuti (v prípade, že na prísady nie ste alergický/á).

INGREDIENCIE

1 x kus baklažán (260 g)

35 g niva

2 ks vajce na tvrdo (110 g)

7 a ¾ PL smotana 33% (93 g)